reede, 30. oktoober 2015

Kõik lemmikud ühes pirukas - kana, brokkoli, lillkapsas, cheddar juust ja panko riivsai!



Vahepeal on olnud kiire. Väga kiire. Ja sellest tulenevalt on blogipostitused veidi unarusse jäänud. Mis omakorda ei tähenda, et ma poleks kokkamisega tegelenud :). Vastupidi, terve eelmise nädalavahetuse sai tehtud palju erinevaid toite, pildistatud neid üles ja ühtlasi ka ära söödud. Õigepea loodan tulemust ka laiemalt levitada.
4 päeva suutsin köögist eemale hoida ja pere toitus kõigest, mis kapis oli, ning mida kiirtoidukohad pakkusid. No vahepeal on hea tegelikult sushit, hiinatoitu, Subway võikusid, Peetri Pitsat ja McDonaldsit tarbida, siis saad aru kui hea  kodune toit ikka on.

Siit ta tuleb, üks mõnus ja krõbeda põhjaga quische pirukas, mis veidi erinev tavapärasest oma krõbeda katte poolest.

Retsept:

Põhi
  • 200 g võid
  • 350 g jahu
  • 1 muna
  • 1 tl soola
  • 4 spl külma vett

Riivi külm või jahu sisse, lisa sool ja muna ning näpi kokku paar minutit. Lisa külm vesi ja sõtku kiirelt taignapalliks. NB! ära sõtku üle!!!  Pane kile ümber ja aseta külma kuni täidist valmistad .

Täidis
  • 2 pakki (6-8 tk) puhastatud kana kintsuliha
  • 1 suur porru
  • 1 lillkapsas
  • 1 brokkoli
  • 4 suurt muna
  • 150 ml köögikoort
  • 1 peotäis riivitud  valget juustu
  • 2 suurt peotäit riivitud cheddar juustu
  • 2 peotäit panko või tavalist riivsaia
  • soola, pipart

Pruunista kana, maitsesta soola ja pipraga ning tõsta eraldi kaussi. Pruunist kaergelt porru.
Klopi kokku munad ning lisa köögikoor. Maitsesta segu vähese soolaga. Tükelda lillkapsas ja brokkoli väikesteks õisikuteks.
Võta suurem ahjuvorm. Määri kergelt võiga. Rulli taigen õhukeseks ning vooderda sellega vorm. Tee kahvliga augud põhja ja kata fooliumiga ning pane ahju 200 kraadi juurde 10 minutiks,.
Seejärel võta foolium ära ning kata pirukas täidisega - kana, porru, lillkapsa ja brokkoli õisikud kenasti laotuna. Vala üle munaseguga ning puista peale esmalt valge riivjuust, siis cheddar ning lõpuks panko. Kata soovi korral fooliumiga ning pane ahju 30 minutiks 190 kraadi juurde. Peale 20 minutit võta foolium ära, raputa peale veel veidi pankot ja cheddarit ning lase ülemisel restil veel 10 minutit küpseda, et juust  ja riivsai muutuks krõbedaks.

See quische põhi on eriti mõnus rabe ja flaky, nii et sobib edukalt ka igasuguste väiksemate pirukate tarvis!






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar