neljapäev, 30. juuli 2015

Yummy taljesõber suvikõrvitsa lasanje!



Kellele ei maitseks lasanje? Kui see vaid ei niriseks rasvaks ja ei annaks miljard kalorit :) Meie pere sai endale uue lemmiku: suvikõrvitsa-tsilli lasanje. Rohkem sõnu polegi vaja, sest taldrikud olid tühjad ja keegi ei küsinud, miks tainast vahel pole. Retsept tuleb siit:


  • rohelisi suvikõrvitsaid 
  • väherasvast hakkliha 600 g
  • 300 ml tomatipastat, soovi korral punaseid tomateid
  • 2 shalot sibulat
  • 3 küüslauguküünt
  • 1 pakk ricotta juustu
  • 1 tsilli kaun
  • tüümiani
  • parmesani
  • mozzarellat
  • sool, pipar
Tõmba koorimisnoaga suvikõrvitsast õhukesed viilud. Pane viilud kerge soolaga seisma. Nii saad vedelikku välja natuke ja suvikõrvitsale ka maitset juurde. Võta paksu põhjaga suurem pann ning pruunista kergelt peenestatud sibul ja küüslauk. Lisa hakkliha ning pruunista. Kalla juurde tomatipasta ning tüümiani lehed. Lase haududa 15 min madalal kuumusel. Maitsesta soovi korral soola ja vähese pipraga. Ricotta sega kokku peeneks hakitud tsilliga.
Võta ahjuvorm ning pritsi põhja veidi oliivõli. Seejärel lao kiht suvikõrvitsat, selle peale hakkliha segu. Raputa veidi parmesani ja mozzarellat ning lao uus kiht suvikõrvitsat. kata see riccottaga ning jälle parmesan ja mozzarella. Viimane kiht tee nagu esimene. Kõige peale pane samuti suvikõrvitsaviilud ning kata rohke juustuga.

Pane ahju küpsema 170 kraadi juurde kuni juust on mõnusalt pruun ja suvikõrvits pehme.

Head nautimist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar